Mi már több mint egy éve foglalkozunk kecskékkel, mert a legkisebb gyermekünk csontritkulással született és az orvosok - mivel ez a betegség gyógyíthatatlan - a szinten tartásához. sőt talán az állapota javításához kecsketejet javasoltak.
Szeretnék egy pár szót szólni a kecsketej kedvező élettani hatásáról. Az összes tejfajta közül a legegészségesebb, mert a legtöbb vitamint tartalmazza.
Külön kiemelném, hogy ezt a tejet a tejérzékenyek is fogyaszthatják. Könnyen emészthető, ízletes ezáltal, gyomorbetegek és emésztési zavarokban szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják. A kecsketej magas fehérjetartalma miatt az idősebb korosztálynak is nagyon kedvező hatású.
A kecsketej és a belőle készült különböző tejtermékek kedvező élettani tulajdonságait tudományos vizsgálatok támasztják alá. Az anyatejhez hasonló az összetétele - tejallergiát nem okoz. Hatásos allergiák gyógyítására, daganatos megbetegedések megelőzésére, magas kalcium, foszfor, magnézium tartalma miatt csontritkulás megelőzésére, vagy a már kialakult betegség szinten tartására is alkalmas.
A kecsketej eltarthatósága sokkal jobb, mint az egyéb tejeké, mert +5-10 Celsius fok között 2-3 nap, 3-5 fok között 4-5 nap, felforralva hűtőben tartva akár egy hét is lehet. |